SLM ontmoet reisagenten

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij heeft op vrijdag avond 10 maart een reisagenten meeting gehouden in het Marriot hotel. SLM heeft moeilijke tijden gekend. De achterstand van de  jaarrekeningen van de afgelopen 3 jaren is ingelopen . Met TUI die 193 verkoopkantoren heeft in Nederland ,Belgie en Duitsland is een overeenkomst gesloten. Dit zal de hotellerie  en de toerisme sector ten goede komen. Combinatiereizen  met Curaçao zijn een optie.

De upgrading van de regionale  vloot is in studie. Een vliegtuig kopen is een totaal ander chapiter dan een auto. Er is vele regelgeving die  toegepast wordt voor een nieuw toestel   kan worden  ingezet op een (nieuwe) route. Ook het onderhoud, onderdelenvoorziening en training van kader is erg belangrijk. Intussen zijn er ook landingsrechten aangevraagd voor Cuba .

Binnenkort reist  de minister van Buitenlandse Zaken naar Cuba en zal deze ook bespreken. De uitrusting van de Airbus A340 wordt na 27 maart aangepakt met het verstrekken van Ipads tijdens de vlucht waarop  10 A Holly- en Bollywood films en 100 muziek stations. Rond  14 April moet dat in orde zijn. De technische dienst van de SLM is met 10 extra krachten versterkt. ‘Sell thru agents’ is nog steeds het motto”, aldus de SLM direkteur Robbi Lachmising aan zijn ongeveer  70 personen groot gehoor.

OHM