SLM Pionier Ronald Elwin Kappel herdacht

 

Ronald Elwin (Rudi) Kappel,  ,geboren in 1926 te Trinidad heeft pionierswerk verricht in de Surinaamse Luchtvaart met name bij de  binnenlandse vluchten. Samen met de piloten Faik en Herman van Eijk hebben zij de basis gelegd voor de SLM die 55 jaar bestaat op 28  augustus as. “Ivm daarmee eren we de heer Kappel” zei direkteur Robbi Lachmising. Erwin de Vries is gevraagd een kopbeeld te maken. Op de luchthaven  Zanderij werd dit kopbeeld onthuld door Roy en Jolanda Kappel.

 

De SLM gaat regionaal de huidige 3 stuks Boeing 737 300 toestellen eruit halen. Meer steden zullen met  meer vliegtuigen de routes onderhouden. Bilaterale overeenkomsten belemmeren de ontwikkeling. Hij deed een beroep op de regering vaart te zetten achter een betere samenwerking.  Cuba heeft  ook  de nodige aandacht . Met China Southern is er overleg. Met TUI is er een samenwerkingsovereenkomst voor 1 jaar en een Letter of Intent voor 5 jaar.

  “De SLM vaart  in moeilijke wateren, wij doen  wederom een beroep op alle actoren om  de SLM te ondersteunen om zo de toerisme sector te laten bloeien voor land en volk” aldus de SLM topman. Bij de onthulling waren aanwezig de dc van Para, de vz RVC SLM, de douane top, de direkteur van Casas en een broer en zus van Ronald Kappel.

Namens de familie Kappel dankte zus Jolanda Lieuw a Len – Kappel de SLM voor deze verering. Het levensverhaal van Rudi Kappel is vastgelegd in de 50 jaar Trusted Wings bulletin van de SLM.