Smartphonebatterijen die binnen vijf minuten opladen “mogelijk al voor volgend jaar”

Smartphones die volledig opladen binnen de vijf minuten zouden volgend jaar in de winkelrekken kunnen liggen. Althans dat beweert het Israelische bedrijf StoreDot.

Het bedrijf demonstreerde zijn FlashBattery op een techshow in Las Vegas. Topman van StoreDot, Doron Myersdorf, vertelde aan BBC dat de massaproductie van de accu van start zou gaan begin 2018. Hij wilde nog niet verklappen welke fabrikanten de technologie zullen implementeren. 

De verbeterde prestaties van de accu van StoreDot zouden te danken zijn aan de organische materialen die het zware metaal cadmium vervangen. Oorspronkelijke versies van de batterij waren dikker dan de gangbare modellen, maar nu is de batterij volgens Myersdorf klaar voor de markt. “Die zal smartphones in vijf minuten kunnen opladen”, aldus de CEO. 

Techanalist Ben Wood van CSS Insight is sceptisch. Hij vreest dat het productieproces niet zo snel op gang zal getrokken worden als het bedrijf beweert. Bovendien zijn experimenten met accutechnologie volgens de analist risicovol. De hitte die het genereert, kan bijvoorbeeld een enorme impact hebben op de prestaties van de batterij. “Maar als StoreDot er toch in slaagt, kan het een mijlpaal zijn in de industrie.”

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/4124/Multimedia/article/detail/3156569/2017/05/12/Smartphonebatterijen-die-binnen-vijf-minuten-opladen-mogelijk-al-voor-volgend-jaar.dhtml