Swami Paramtej, spiritueel leider van de Art of Living Foundation, vertoeft in Suriname. Swami Paramtej, die er is om twee cursussen te verzorgen, verkondigt wereldwijd de boodschap van liefde en gelukkig zijn. De spiritueel leider merkt op dat Bhutan dan wel het gelukkigste land ter wereld mag zijn, maar dat Suriname wat betreft haar multiculturele samenstelling ook het gelukkigste land kan zijn.

Art of Living is bereid hierin de nodige ondersteuning te geven. “Het prachtige van Suriname is dat iedereen met elkaar samenleeft en elkaars cultuur erkent,” aldus Swami Paramtej.

Bhutan is een land in Azië dat in de Himalaya ingeklemd ligt tussen China (Tibet) en India.

Swami Paramtej, spiritueel leider van de Art of Living Foundation. Foto: CDS

Swami Paramtej heeft woensdag samen met voorzitter Sam Mathoera van Art of Living Suriname en enkele leden zijn opwachting gemaakt bij president Chan Santokhi. Aan Santokhi is doel van Art of Living uitgelegd.

Volgens hem kan nog die extra stap hogerop worden gezet in de gezamenlijke strijd tegen COVID-19. Deze huidige pandemie is ook ter sprake gekomen tijdens de ontmoeting met president Santokhi.

Art of Living benadert volgens de spiritueel leider het virus niet zozeer spiritueel, maar wetenschappelijk. De organisatie ondersteunt in meer dan 20 landen met protocollen waarmee mensen hun immuunsysteem kunnen versterken. Zij stelt programma’s beschikbaar voor sterke fysieke en mentale gezondheid zowel voor, na als tijdens COVID.

De spiritueel leider zegt ook in Suriname te zijn om de president te ondersteunen in de tijd van COVID. Swami Paramtej zegt dat door samen te werken er zoveel meer bereikt kan worden. “Nu kijkt eenieder wat hij voor zichzelf kan bereiken, maar als we gelukkig zijn, gaan we ook kijken naar wat we voor anderen kunnen betekenen.”

President Santokhi ontving vorig jaar na zijn beëdiging via een videoconferentie de zegeningen van Sri Sri Ravi Shankar, oprichter en spiritueel wereldleider van de Art of Living Foundation. Swami Paramtej heeft het staatshoofd ook persoonlijk gefeliciteerd met diens presidentschap. De Art of Living Foundation is als spirituele organisatie in meer dan 156 landen gevestigd.

Bron: Suriname Herald