Spiritueel leider Sri Sri Ravi Shankar bezoekt Suriname

De wereldwijd bekende humanitair, spiritueel leider en vredesambassadeur Sri Sri Ravi Shankar brengt volgende maand, een tweedaags bezoek aan Suriname. Hij komt op uitnodiging van president Chandrikapersad Santokhi en zal tijdens een evenement op donderdag 14 juli in de Anthony Nesty Sporthal uit zijn wereldwijde ‘#IStandforPeace-campagne’, de boodschap over vrede met het Surinaamse volk delen.

In de ochtend van vrijdag 15 juli werkt Sri Sri Ravi Shankar het officiële programma van de staat af. Op agenda staan onder meer een onderhoud met de president, ministers en een beleefdheidsbezoek aan de Nationale Assemblée. In die gesprekken zal Sri Sri zijn missie ‘I Stand For Peace’ uitdragen, die hij afgelopen april in een Verenigde Naties activiteit lanceerde. Volgens hem is het tijd dat vredelievende en goede mensen zich verenigen, om een positieve verandering in de atmosfeer te brengen.

Voorafgaand aan het bezoek aan Suriname, zal Sri Sri op uitnodiging van gastheer Suriname en (incoming) Caricom-voorzitter Santokhi, de 43e reguliere vergadering van Caricom staatshoofden en regeringsleiders in Paramaribo virtueel toespreken. Hij zal zijn visie delen voor de weg vooruit bij onze huidige wereldsituatie na de coronapandemie.

En als vredesboodschapper is het niet uitgesloten dat Sri Sri zal praten over de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Alsook over de effecten hiervan op de gehele wereld, inclusief voor die twee landen, waarbij de spanningen op politiek bestuurlijk en persoonlijk niveau heel hoog zijn.

In de afgelopen 41 jaar is AOLF in meer dan 155 landen actief, waaronder Suriname. Sri Sri bezocht ons land eerder in 1998 en 2001. Voorzitter Sam Mathoera van de stichting AOL Suriname noemt dit derde bezoek een grote eer. Het zal bijdragen aan de motivatie en inspiratie van Surinamers, daar wij al langer dan 24 jaar bezig zijn om de principes van de spirituele leider uit te dragen. “Wat zeer bijzonder is, is dat Suriname het eerste land op het Zuid-Amerikaans continent is, waar Sri Sri begint met zijn wereldwijde vredesboodschap ‘I Stand For Peace’.”

‘Sri Sri’ is een eretitel, een benoeming voor het leven. Door de jaren heen ontving de spiritueel leider tal van onderscheidingen – van universiteiten tot aan regeringen – en is hij door staatsleiders geëerd voor zijn bijdrage aan de gezondheidssector en onvermoeibare vredeboodschappen en – bemiddelingen bij (oorlogs)conflictoplossing. Zoals die in Irak, Ivoorkust, Kasjmir en Kameroen, Sri Lanka en zijn bijdrage aan het vredesproces tussen de rebellenorganisatie Farc en de regering van Colombia.

Momenteel werkt de presidentiële werkgroep ‘voorbereiding bezoek Sri Sri Ravi Shankar’ onder leiding van minister Krishna Mathoera van Defensie het detailprogramma uit van het bezoek. De komende periode zal de werkgroep samen met AOL Suriname meer informatie beschikbaar stellen over dit tweedaags bezoek en het evenement.

AOL Suriname is sinds 1998 actief met lokaal getrainde docenten en tientallen vrijwilligers, die trainingen verzorgen en serviceprojecten uitvoeren voor de Surinaamse gemeenschap. De organisatie biedt onder meer ademhaling- en meditatiecursussen, yogalessen, behandelmethodes voor verslaafden, gevangenen en mensen met een ernstige depressie.

Spiritueel leider en vredesambassadeur Sri Sri Ravi Shankar

Stichting Art of Living Suriname