Staatshoofd decoreert Sri Sri Ravi Shankar

President Chan Santokhi heeft spiritueel leider Sri Sri Sankar gedecoreerd; Groot Officier in de Ere Orde van de Gele Ster. De president is ook het eerste staatshoofd op dit werelddeel dat de IStandforPiece campagne van de guru ondersteunt. Sri Sri, Santokhi en first lady, Mellisa Santokhi-Seenacherry hebben daarvoor donderdag eerst de Vredesfakkel bij het presidentieel paleis aangestoken.

Sri Sri is oprichter van Art of Living Foundation, actief in meer dan 150 landen. De organisatie leert mensen harmonie met zichzelf, hun omgeving, medemens en werk te bereiken. Ademhalingstechnieken en meditatie zijn daar een groot onderdeel van. De guru is ervan overtuigd dat vrede op aarde niet onmogelijk is. Hij is een ambassadeur van vrede en heeft vaker bijgedragen om rust te brengen in conflicten.

Sri Sri is ingenomen met de decoratie. Het is zijn derde bezoek aan Suriname. “Het voelt alsof ik terug naar huis ben gekomen,” geeft hij aan. Hij wil graag meer doen om vrede en harmonie in het land te bereiken en om vooral goed en bekwaam te maken. “Ik wil een voorspoedig Suriname, maar ik weet zeker dat iedereen dat ook graag wil.”

De spiritueel leider voert een wereldwijde campagne voor vrede. Santokhi heeft na de decoratieceremonie, met het drukken van ‘enter’ op een toetsenbord, officieel de belofte gedaan dat hij achter de campagne staat en die daadwerkelijk steunt. Hij staat nu ook geregistreerd op de website waar meer dan 1.1 miljoen anderen ook the plegde hebben gedaan. De belofte is ook op schrift gesteld en is overhandigd aan de guru.

Bron: Starnieuws