Standbeeld van Gándhí voor mandir in New York vernietigd

Een anderhalve meter hoog standbeeld van Mahátmá Gándhí werd vernietigd voor een New Yorkse Indo-Caribische mandir. Het beeld stond zes jaar voor de Tulsí Mandir in Little Guyana. Het werd dinsdagochtend vroeg vernield door onbekende aanvallers. Hetzelfde beeld liep twee weken geleden schade op bij een afzonderlijke aanval. CCTV-beelden toonden aan dat het ’s nachts door drie Hispanics werd vernield. Politici kwamen massaal uit om de aanval, die in het nieuws van de reguliere media werd gebracht, te veroordelen.

De aanval van dinsdag brak het beeld in stukken. Een voorhamer werd gebruikt om het te vernietigen. Het resterende staande stuk werd op de grond geslagen. De aanvallers verstopten hun gezicht niet en lijken trots te zijn op hun aanval. De politie werd ter plaatse geroepen.

Gándhi’s standbeeld vernietigd voor NY-Mandir(01)

De Tulsí Mandir, 111 St, in het hart van Richmond Hill, werd gebouwd door pand.it Lakhram Maraj, afkomstig uit Berbice, Guyana, voor meer dan een miljoen Amerikaanse dollar, van openbare donaties en zijn eigen enorme bijdragen. Het wordt voornamelijk bezocht en begunstigd door Guyanezen en Trinidadianen.

De politie bezocht het tafereel en verzamelde beelden van verschillende camera’s voor de mandir, bedrijven en huizen. Ze hebben het beschreven als een haatmisdaad.

De pandit vertelde verslaggevers dat hij niet kan begrijpen hoe iemand Gándhí of de mandir pijn zou willen doen. Hij zei dat het een uitdaging zou zijn om $5000 op te halen om een nieuw standbeeld te bouwen.

Bron: Indo-Caribbean Forum, Dr. Vishnu Bisram

Noot van de Redactie: Indien de daders gepakt worden, zouden zij de $5000 moeten ophoesten.