Stichting De Stem 23 jaar

Stichting De Stem, die bekend is vanwege hun verslavingszorg, gaat nu ook personen begeleiden met zelfmoordneigingen.
Directeur Carlo Lansdorf en zijn deskundig behandelteam gaat dit vraagstuk aanpakken omdat ze het dagelijks in hun praktijk ervaren. Hun streven is om dit jaar nog te beginnen.” Het idee is afkomstig van een naaste wiens familielid zelfmoord heeft gepleegd.

Ook krijgt De Stem wel eens te maken met cliënten w.o. psychiatrische patiënten, die zelfmoordneigingen hebben. Vanwege financiële problemen sloot het Mind Console Center van de stichting Swarnapath, dat zich tot dan specifiek toelegde op suïcidepreventie, haar deuren.

Naast het PCS doet stg Jagran Mandal Suriname nog aan Suicide Preventie. De organisatie 1 april 23 jaar bestaat, heeft een psycholoog, een psychiater, verpleegkundigen, ervaringsdeskundigen en een Cubaanse arts door de overheid en medewerkers van het Zorghotel die door de overheid ter beschikking zijn gesteld.

De verslavingszorg wordt gedaan vanuit verschillende afdelingen, een huisartsenpraktijk en een poli. Lansdorf zegt dat het voor de stichting “geen makkelijke weg” is geweest om dit allemaal te bereiken. “Door alle moeilijkheden heen zijn we bij elkaar gebleven. Honderden mensen zijn door ons geholpen en dat is genade.

Een van de moeilijkheden was het moment waarop een gebouw en terrein van de stichting aan de Kopieweg op de veiling belandden. Daar worden er 36 cliënten opgevangen. De veiling is inmiddels gestuit doordat de schulden die er waren met tussenkomst van derden zijn afgelost

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *