Stichting OHM bezocht mandir’s in New York

De afgelopen week hebben OHM-ers Bhagwan en Amriet Gangaram Panday, Indra Salik en seviká Dharma Ramautar mandir’s bezocht in New York. Dit waren de Lachmi Narayan en Radha Krishna Mandir in Queens, en de Shiva Mandir in Corona, Elmhurst. Hier zat op de vyás pt. Loknath Gajadhar Sukul, geen onbekende in Suriname. Bhagwan Gangaram Panday richtte hierbij ook een kort woord tot de aanwezigen, waarbij hij aangaf dat het opviel dat er vrijwel geen jongeren in de mandir aanwezig waren en de toekomst er niet rooskleurig uitziet indien deze trend zich voortzet. Stg. OHM bood hierna enkele publicaties van OHM aan aan Robin Mahabir, president van Shiva Foundation, ressorterend onder “The Sanátan Dharma Mahá Sabhá of the W.I. Inc.
Een ander belangrijk bezoek was aan The Hindu Learning Foundation Inc.
https://goo.gl/maps/9AM4vLao5zHD5KTcA
te Liberty Avenue, waar pt. Rakesh Maraj uit Trinidad in hun centrum een digital library opzet om bij jongeren het lezen te stimuleren.
Er is ook een onderhoud geweest met Ashook Ramsaran, ex-president van GOPIO Americas (Global Organization of People of Indian Origin), waarbij de te ondernemen actiepunten zijn besproken. De rol en het functioneren van de Indian Culture centres in onze regio, vooral met Covid-19 zijn zwaar achteruit gegaan. Voorgesteld is een Task Force van Culture Captains virtueel bij elkaar te roepen om mogelijke oplossingen te bespreken. Muziek Educatie, Zang, Dans, Yoga en Hindí onderwijs moeten een herprogrammering krijgen.
OHM nodigde de diverse voorzitters uit om de herdenking van 150 jaar Hindustaanse Immigratie te vieren in juni 2023.

OHM