Suïcide en Begeleiding

Zelfmoord, zelfdoding of suïcide is de benaming voor het opzettelijk beëindigen van het eigen leven.
Het motief voor het plegen van zelfmoord is niet altijd duidelijk. Soms laat degene die zelfmoord pleegt een document (bijvoorbeeld een afscheidsbrief of een bericht op sociale media) achter, waaruit blijken kan wat de persoon in kwestie heeft bewogen om tot deze daad over te gaan. Sommige geneesmiddelen kunnen depressies en zelfmoordgevoelens veroorzaken of verergeren.
Zelfdoding is een verschijnsel dat zich in vrijwel alle samenlevingen manifesteert, maar naargelang van plaats, tijd en levensbeschouwing verschillend beoordeeld werd en wordt.

Terwijl er hulp is voor mensen met problemen en suicidale gedachten, weten velen die hulp niet te vinden. De 118 hulplijn van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) is 24 uur bereikbaar.

Op vrijdag 2 oktober organiseerde het OHM Náriteam een Zoom lezing met als titel: “Suïcide & Begeleiding”. Deze lezing was live te volgen via Trishull TV kanaal 20.5 en you tube. 

De sprekers waren:
1. Drs. Dew Sharman, Vice-voorzitter DNA;
2. Drs. Padma Behari, Psycholoog;
3. Drs. Rudi Jessurun, Psychiater;
4. Pt. Nitin Jagbandan

Hieronder de lezing, verzorgd door pt. Nitin Jagbandhan:[pdf-embedder url=”https://ohmsuriname.com/wp-content/uploads/2020/10/Suïcide-en-begeleiding7.pdf” title=”Suïcide en begeleiding(7)”]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *