Suriname Iskcon Suriname heeft zijn heiligheid Haladhar Swami op bezoek

Stichting  Internationale Gemeenschap voor voor Krishna Bewustzijn (Iskcon) Suriname heeft al enkele dagen hoog bezoek van zijn heiligheid Haladhar Swami uit Odisha, India. Sinds 27 juni is hij in Suriname en blijft er tot en met 11 juli.   Haladhar Swami, die voornamelijk in het hindi predikt, is in Suriname speciaal voor een predik tour.  Stichting Iskcon Suriname nodigt eenieder uit om deelgenoot te zijn van de lezingen die de Swami verzorgt over tal van onderwerpen die op de geestelijke geschriften de Bhagavad-gita en de Srimad-bhavagatam  gebaseerd zijn.

Op vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli zal hij de lezingen ‘Rama katha, de grootheden van heer Rama’ verzorgen in het Radha Krishna Mandir (SSDP) vanaf 18:30. Op zondag 7 juli  zal de lezing worden gegeven in de Hare Krishna Tempel aan de Kwattaweg alwaar geïnteresseerden ook de zondag feest mogen bijwonen vanaf 11:00 uur. Op dinsdag 9 juli verzorgt Haladhar Swami om 18:30 uur een lezing in de Ram Mandir te Doekhi project.  Op woensdag wordt de laatste lezing verzorgd en wel vanaf 18:30 uur in de Hare Krishna Tempel.

Het doel van de gemeenschap voor Krishna-bewustzijn is alle mensen ter wereld kennis te laten maken met de universele principes van Godsrealisatie, zodat ze hun grootste voordeel kunnen doen met geestelijk inzicht, eenheid en vrede. De veda´s adviseren dat de meest effectieve methode voor zelfrealisatie in dit huidige tijdperk bestaat uit het horen over en verheerlijken en herinneren van de al-goede Allerhoogste Heer, die vele namen heeft. Een van die namen is ‘Krishna’, die ‘Hij die al-aantrekkelijk is’ betekent. Een andere naam is ‘Rama’, die ‘Hij die de bron van alle vreugde is’ betekent, en ‘Hare’ duidt op de vrouwelijke energie, het liefhebbende vermogen van de Heer.

Krishna-bewustzijn is een technische wetenschap van geestelijke waarden die volledig beschreven wordt in de vedische literatuur van het oude India. Ze is gebaseerd op de eeuwenoude filosofische leer en tradities van de Gaudiya-vaisnava Sampradaya (één van vier sampradaya’s, devotionele filosofische tradities met een opvolging van discipelen), die onder andere beschreven staan in heilige boeken zoals de Bhagavad-gita en de Srimad-bhavagatam.


Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met:
Madhavi Parag-Bajnath: 08873114
Pooja Tedai: 08783132
Santosh Dallosingh: 08681514

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *