Swami Sivananda Visies

De kracht van positief denken
De geest sturen op de juiste manier. De geest kan vergeleken worden met de intelligente bestuurder van het lichaam-voertuig. Het is dan belangrijk om de geest met positieve gedachten te sturen zodat het in staat is om de juiste bestemming te onderkennen en de weg te vinden die er naartoe leidt. Positief denken ontwikkelt hogere emoties zoals moed, liefde en tevredenheid, die stap voor stap negatieve impulsen vervangen, zoals angst, boosheid, jaloezie of ongeduld.

Negatieve gedachten temmen
Leer om je gedachten te temmen, te zuiveren, al je gedachten te ordenen. Vecht tegen alle negatieve gedachten en twijfels. Laat verheven gedachten je van alle kanten raken. Gedachten van depressie, mislukking, zwakte, duisternis, twijfel, angst enz. zijn negatieve gedachten. Cultiveer positieve gedachten van kracht, moed, liefde, tevredenheid en vrolijkheid. De negatieve gedachten zullen verdwijnen.

Wetten geïmpliceerd in hogere gedachten
Zoals je denkt, zo wordt je ook. De aard van je gedachten bepaalt de aard van je ervaring in het leven. Verbeter je gedachten. Betere gedachten worden gevolgd door betere handelingen. Leer om het positieve overal te zien; dit is echt voedsel voor het oog. Zuiverheid van denken is afhankelijk van zuivere voeding. Beter zien, beter horen, betere smaak en beter denken zijn een gevolg van positieve en opbeurende gedachten.

Gedachten hebben een enorme kracht
Gedachten hebben een enorme kracht. Gedachten kunnen ziekten genezen. Gedachten kunnen de mentaliteit van mensen veranderen. Gedachten kunnen van alles bereiken. Ze kunnen wonderen veroorzaken. Het effect van een gedachte is onvoorstelbaar.

Gedachten kunnen het lot veranderen
Hij zaait een gedachte en plukt een handeling. Hij zaait een handeling en plukt een gewoonte. Hij zaait een gewoonte en plukt een karakter. Hij zaait een karakter en plukt zijn lot. Het lot wordt gemaakt door zijn eigen gedachten en handelingen. Hij kan zijn lot veranderen. Hij is de meester van zijn lot. Hierover is geen enkele twijfel. Door juiste gedachten en sterke inspanningen, wordt hij meester van zijn lot.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *