Durga Maa (दुर्गा मां)

Durga Maa symboliseert de goddelijke krachten (positieve energie), bekend als goddelijke Shakti (vrouwelijke energie/ vermogen) dat gebruikt wordt tegen de negatieve krachten van het kwaad en de verdorvenheid. Ze beschermt haar volgelingen tegen kwade machten.
Durga Maa is de gecombineerde entiteit van Lakshmi, Kali en Saraswati Maa. Zij is geschapen door Shri Vishnu als Godin om goede mensen (Deva’s) te beschermen en de demon genaamd Mahishasur te bestrijden. Haar goddelijke Shakti bevat de gecombineerde krachten van de goden in de vorm van wapens en emblemen (Mudra’s).Durga Maa vertegenwoordigt het Opperwezen dat morele orde en gerechtigheid nastreeft en de verwezenlijking hiervan.

Het Sanskriet woord Durga betekent fort of een plaats die bescherming biedt en daarnaast ook moeilijk te bereiken is. Durga, ook wel Goddelijke Shakti, beschermt de mensheid tegen kwaad en ellende door het vernietigen van kwade krachten (negatieve energie en de ondeugden zoals arrogantie, jaloezie, vooroordelen, haat, woede, hebzucht en egoïsme).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *