Tiener sterft na drinken cafeïne

Een Amerikaanse tiener die binnen twee uur drie drankjes met veel cafeïne achterover heeft geslagen, is overleden. Bij de autopsie bleek dat zijn hart het heeft begeven door de grote hoeveelheid cafeïne in korte tijd. De jongen had geen eerder bekend hartprobleem.

De 16-jarige David Cripe. De 16-jarige David Cripe dronk in korte tijd een groot blik Mountain Dew (een zoete citrusdrank), een latte van McDonald’s en een flinke fles energiedrank, verklaarde lijkschouwer Gary Watts.

Klasgenoten zagen dat de jongen ziek werd tijdens de les. Kort daarvoor had hij een grote fles achterover geslagen. Volgens de lijkschouwer zorgde niet zozeer de hoeveelheid cafeïne voor het overlijden, maar het tempo waarmee het werd ingenomen.

„Net als met de inname van alcohol moet je ook oppassen met de hoeveelheid cafeïne die je binnenkrijgt”, aldus de lijkschouwer in Amerikaanse media. „Afgezet tegen zijn gewicht had David veel cafeïne in zijn lichaam. Ik breng dit niet naar buiten om de drankproducenten te beschuldigen, maar wil consumenten wel bewust maken van de risico’s van grote hoeveelheden cafeïne.” Watts liet weten niet vast te kunnen stellen om welke energiedrank het ging.

Davis’ vader Sean riep ouders op met hun kinderen te praten over de gevaren van dergelijke dranken. Volgens de Amerkaanse onderzoeksgroep Mayo Clinic is het gegarandeerd veilig om tot 400 milligram cafeïne per dag in te nemen. Dat zijn ongeveer vier koppen koffie. Cripe zou in korte tijd circa 500 milligram hebben binnengekregen.

Bron: http://m.telegraaf.nl/article/28169834/tiener-sterft-na-drinken-cafeine