TULSIDAS JAYANTI 2017

Zondag 30 juli 2017 herdacht Stg. Mata Gauri de geboortedag van Goswámi Tulsidas, de schriiver van onze Rámáyana (Ramcáritmánas).

Pandit Balram Patandin begon met de prátná bij het borstbeeld van Tulsidas waarna de paṇdit zelf, de ambassadeur van India, Satender Kumar, de voorzitter van Stg. Mata Gauri, dhr. Santram Khusial en andere personen de murti met málá omhingen.
Hierna was er een cultureel programma met zang van de zangguru van ICC, Nizaam, die enkele nummers ter ere van de Swámi ten gehore bracht.

O.l.v. de hindi lerares, Mw. Mishra, werd een korte nátak gepresenteerd met de scene uit het Rámáyana van Tulsidas en Ratna waarbij hij op een  avond in de harde regen naar zijn schoonouders ging bij zijn vrouw Ratna die voor een dag naar haar zieke moeder was gegaan; hierbij zei Ratna aan haar man dat hij zijn liefde liever aan God Rám kon geven dan zou hij verlossing krijgen dan zijn liefde voor een lichaam van vlees. Dit kwam erg hard aan bij Tulisdas die vandaar wegliep om naar God Rám te zoeken.

Er was ook dans opvoering van de leerlingen van ICC. Aan het einde schonk de ambassadeur van India een harmonium, tablá en sitár aan Stg. Mata Gauri in bijzijn van de Cultuur directeur mw. Sandy.

De opkomst voor deze gelegenheid was matig.

OHM