Uitnodiging onthulling Baba en Mai monument- Lalla-Rookh boot en Lalla-Rookh plein in het district Commewijne

Op woensdag  5 juni 2019 is het 146 jaar geleden dat de eerste immigrant uit India voet aan wal heeft gezet in de Republiek Suriname bij het migratie depot ter hoogte van het Baba & Mai plein in Paramaribo.

Vele immigranten en nazaten, zijn na enige tijd vertrokken van de suikerplantages van Mariënburg en hebben de landbouw verder voortgezet op de landbouwarealen in de districten Wanica, Saramacca en Nickerie.

Inmiddels zijn wij o.a. door donaties uit de gemeenschap er weer in geslaagd om te realiseren dat het Baba en Mai monument, na Paramaribo/ Calcutta(India)/ Nieuw Nickerie ook op Nieuw Amsterdam onthuld kan worden.

Bij de onthulling op zondag 2 juni 2019 zal het dagprogramma opgeluisterd worden met zang, voordrachten van gedichten en oude hindostaanse muziek, afgewisseld met toespraken.

Ook zullen personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het behoud en verdieping van de culturele identiteit van de hindostaanse gemeenschap en deze hoog hebben gehouden in het distrikt Commewijne door de SHI en het Commissariaat Commewijne vereerd worden met een oorkonde.

Dag:     Zondag 02 juni 2019
Plaats: Terrein Commissariaat Commewijne
Tijd:     12.00-14.00 uur
Uw aanwezigheid zal worden gewaardeerd en met gevoelens van hoge achting verblijven wij.

Hoogachtend,
Het Bestuur van de
Stichting Hindostaanse Immigratie
Dhr. Ramon Jawalapersad, Ondervoorzitter

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen op: 8819159

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *