Uitreiking Vedántaprijs 2015

De Stg. Jnan Adhin Fonds heeft op 9 december jl. de Vedántaprijs 2015
uitgereikt aan dr. Ronald van der Maesen voor zijn baanbrekend werk op het gebied van past-life therapie in Suriname, waarmee hij op bijzondere wijze de geest van het Vedántisch universalisme tot uitdrukking heeft gebracht.

 

vedanta prijs

 

De prijs werd namens het Fonds, dat tot doel heeft de Vedántisch-universalistische eenheidsgedachte in Surina-me uit te dragen, uitgereikt door voorzitter Rakesh Adhin (zie foto).
De Vedánta leert dat de gehele schepping op de een of andere manier met elkaar verbonden is. Als zodanig overstijgt deze duizenden jaren oude Indiase filosofie alles wat in de traditionele godsdiensten en levensbeschouwingen wordt geleerd. Vedánta betekent letterlijk: “het einde van het weten” in de zin van tijdloze en universele kennis.
In 1998 heeft Ronald van der Maesen, samen met de inmiddels overleden gynaecoloog Rob van Kanten, de stichting Palither opgericht en heeft hij sindsdien de therapie, onder de naam past life therapie (PLT) in Suriname geïntroduceerd. In de periode 1998 – 2014 heeft hij als hoofddocent in vijf opleidingen tientallen thans nog in Suriname werkzame therapeuten opgeleid.
De Vedántaprijs is al eerder uitgereikt aan Jef Crab (2001), Shrinivasi (2002), Abdoelgaffar Muradin (2003 postuum), Nico Waagmeester (2005), Vera Kafiluddi (2007), Roshnie Radhakishun (2009), James Ramlall (2011) en Cliff San A jong (2013).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *