Vaidik Homátmak Mahá Rudra Yagya afgerond

Op zondag 18 februari is de Yagya afgerond. Deze geslaagde Yagya is georganiseerd door een comité waarin zitting hebben Ácárya Varun Sharma Mahtabsing als voorzitter en als leden Armesh Ramlakhan, Jayant Bhoelai, Kiran Dharamlal, Miguel Jawalapersad, Kisoor Ramdhan, Roedranath Ramon Jawalapersad en Sharmila Ramadhin. Op de eerste foto zijn de leden te zien, van links naar rechts in de genoemde volgorde.


De ácárya’s uit Bhárat hebben ácárya Varun Sharma Mahtabsing een sammán patra gegeven voor de manier waarop deze yagya is georganiseerd en voor de prachtige wijze waarop hij als vyás de kathá heeft verteld. Het is voor het eerst dat een buitenlandse ácárya (Varun Sharma Mahtabsing) zo’n yagya heeft geleid.

Ácárya Mahtabsing wordt geëerd


Voor zijn sevá-werk heeft Roedranath Jawalapersad van de organisatie Satya Dharma uit Nederland een plakkaat gehad en er is hem een speld opgespeld.

Roedranath Jawalapersad wordt onderscheiden


De Yagya is geëindigd met een Shobhá Yátrá met auto’s, waarna er púrṇáhuti (beëindigingsceremonie) met havan plaatsvond, rond 11.45 u. v.m. waaraan deelnamen alle ácárya’s en pand.it’s en de mannelijke commissieleden (aan de Vaidik Homátmak Mahá Rudra Yagya nemen geen vrouwen deel).

Shobhá Yátrá

Middels deze yagya is gebeden voor voorspoed en welvaart voor Suriname.
Alle helpers zijn bedankt voor hun bijdrage aan deze yagya, zoals de bhand.árá, de bereiders van de parsád, het protocol, de personen die o.l.v. Soerin Goerdayal het eten hebben verdeeld, de sponsors, de bewakers, de nárí samáj’s, de muziekgroepen en de goed opgekomen bhakt’s.

Púrṇáhuti

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *