Varisha Ramlal 2nd runner up Miss diwali contest Guadeloupe

Surinaamse Actrice en danseres Varisha Ramlal is afgelopen week afgereisd uit Suriname om haar land te vertegenwoordigen op het eiland Guadeloupe voor de competitie ambassadeur international diwali 2022 . Ze heeft zich ingezet om Suriname waardig uit te dragen, zodat  mensen uit andere landen kunnen  ontdekken dat Suriname een mooi land is welke uit verschillende culturen  bestaat en diverse tradities, talen en religien heeft.  Met haar klassieke dansperformance heeft ze het bewezen dat talent in Suriname niet minder is. Varisha is naast haar dans bekend om haar acteertalent van het welbekende Surinaams kinderprogramma Kimmy’sland. Modelling is ook waarin zij zich verdiept heeft en dat doet zij met passie.

Mijn ervaring: ik had een leuke en heel rijke ervaring. Ik leerde omgaan met mijn emoties, maar ook met andere mensen. Ondanks Guadeloupe een frans sprekend land was voelde ik me toch thuis, door de warmte die we daar kregen van de bewoners. Het was een eer om tussen alle missen van andere landen te zijn en ik kon veel van hen leren.

De groep  bestond uit 10  dames die elk hun eigen land representeerde. Het was een  mooie ervaring om met ze te communiceren en ze te leren kennen.  De meeste spreken allemaal engels,en degenen die de franse taal machtig waren hielpen met het vertalen van fans naar engels of omgekeerd.  We waren als een famile en ik had  geen gevoel dat het een competetitie was. De dames waren vriendelijk, een ieder stond klaar voor elkaar en wij maakten samen leuke herrineringen.

De mensen in Guadeloupe zijn heel aardig, lief en ten alle tijden respectvol. Het land zelf is erg mooi,ik heb mogen genieten van het landschap en de stranden. Wij zijn op bezoek gegaan bij een aantal mensen van de organisatie en hebben samen met hun mogen eten. Ze hebben altijd ervoor gezorgd dat we niks te min hadden en  ze deden ook gezellig mee met de activiteien die op het programma stonden.  We werden ook uitgenodigd door een parlimentarier meneer Ernest  Moutoussamy, wat we erg leuk vonden. Naast de waardering en warmte kregen we ook nog een bloem stuk, gedichtsboek en een souvenir als cadeau van hem . Wij mochten ook zijn tuin bewonderen waar hij  zijn belangrijke levens gebeurtenissen en ook een familie stamboom op creatieve wijze heeft vastgelegd. Het leek wel op een meuseum waar er alleen maar waarde inzit.

De competitie opzich was leuk maar ook stressend , want dat is het moment waar al mijn emoties naar boven kwamen.  Toch heb ik geprobeerd om in balans te blijven en vooral positief te blijven. Ik weet wat ik kan, ik weet wat ik heb en ik geloof in mezelf.  De competitie had twee rondes, de eerste was een speech waar je het publiek bewust moest maken over de dingen die momenteel in de wereld gebeuren , en  de gevolgen daarvan voor de toekomst. Ook moest je praten over diwali  in je eigenland, waar je dan ook vertelt hoe  het gevierd wordt en hoe de gemeenschap met diwali omgaat.

De tweede ronde was een dans waar je mocht kiezen tussen bharatanatyam/ bollywood. Ik heb gekozen voor bharatanatyam, omdat ik deze dans al 5 jaren uitoefen en me heel confident erin voelt. Ik danste op het lied ”mere dholna sun” waar ik meer techniek maar ook met gezicht uitsdrukkingen ging werken. Persoonlijk vindt ik dit een mooi lied en bracht het met de nodige strakheid en charme naar voren.

Als laatste kwan de uitslag naar voren waar Suriname op de derde plaats is geindigd, ik kreeg de titel tweede consulant internationaal diwali 2022. Het was altijd mijn droom geweest  om mee te doen aan een pageant. Ik heb uiteindelijk mijn droom kunnen realiseren, en wil andere meegeven om ook voor hun dromen te gaan. Vergeet niet wie je bent en wat je kan, blijf geloven in je zelf en blijf gefocussed op je doelen. Geef nooit op, er zal altijd een deur voor je openstaan als jij je blijft inzetten en blijft presteren.  Dit alles zou ik niet kunnen bereiken zonder bepaalde mensen en ik  wil ze hierbij  van harte bedanken:

Als eerste mijn ouders en mijn broer bedanken  die me ten alle tijden hebben ondersteund om mijn dromen te laten vervullen, en altijd klaar stonden om me te helpen. Ook mijn tante Monique Hira heeft mij vanaf het begin bijgestaan. Zij is met me meegegaan  naar Guadeloupe en was mijn manager tevens begeleider.  Andere mensen die in mijn kwaliteiten en talenten geloofd hebben en mij ook voorgedragen hebben aan de organisatie GOPIO, mijn dank is bijzonder groot, woorden komen mij tekort.

Verder wil ik ook mijn familie en vrienden bedanken voor hun ondersteuning. Ook wil ik de docenten van mijn school IMEAO 4 bedanken voor hun begrip en medewerking om mij toestemming te verlenen zodat ik het evenement kon bijwonen. Tenslotte wil ik de organisatie GOPIO van harte bedanken voor de gelegenheid mij geboden om Suriname te vertegenwoordigen en alle sponsoren. Ik ben bijzonder blij dat er organisaties zijn die de cultuur onder de jongeren blijven behouden en werken aan de bewustwording daarvan.

Sponsoren:

Kleding : concorde 2000

Model walk/ advies: mvr Shanta Pantjoe en Shanita bhagwandin

Nails: presjanta

Mehendi : noor mehendi

Dans: Jhotie Chotelal

Fam  Ramdin: finance

Varisha Ramlal