Vasant Pancamí gevierd

In verband met het Holí-feest op maandag 25 maart a.s. en de Holiká Dahan op zondag 24 maart werd 40 dagen ervoor Vasant Pancamí gevierd en wel op dinsdag 13 februari. Saraswatí Mátá wordt ook vereerd op deze dag.


Te NSHI is na een pújá het ren.r. (castorolie) plantje geplant en zijn er cautál-liederen gezongen. Deze plant symboliseert Bhakt Prahlád, de zoon van de slechte koning Hiraṇyakashipu, welke laatste het niet kon accepteren dat zijn zoon hem niet als God aanvaardde. Dus dan maar met zijn zus Holiká die onbrandbaar was op de brandstapel. God besliste anders en Prahlád bleef ongedeerd, terwijl Holiká verbrandde.

Op zondag 24 maart zal de kwade Holiká verbrand worden en het goede overwinnen.
Op deze dag zullen Stg. OHM, de CUS, NSHI, Yuvádal en Shri Krishna Mandir Lalla Rookhweg samen een phaguá milan organiseren van 15.00 tot 22.00 u. te NSHI aan de Lalla Rookhweg.
Een info-medische-spirituele beurs, bará cookout, senioren- en kinderdag, cautálzang en muziek van HumTum Hindicover-band uit Nederland, dans en een nát.ak (toneelopvoering) zullen programma-onderdelen zijn van deze grootse Holí-viering.
Lekker eten en drinken zullen niet ontbreken.
U wordt bij deze uitgenodigd aanwezig te zijn. Welkom!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *