VÁSTU VIDYÁ: DE INVLOED VAN ZONLICHT OP DE MENS

De invloed van licht op het menselijk lichaam en geest is bijzondergroot. De mens bestaat immers uit miljarden cellen, die stuk voor stuk licht opslaan en via licht communiceren, zodat ze op elkaar kunnen afstemmen.

* Het licht van de ochtendzon, vanuit het oosten, heeft een zeer hoog UVgehalte en vervult de mens met de kracht van een nieuw begin. Om de lichtval in deze richting niet te blokkeren is het raadzaam om hier geen hoge bomen of andere obstakels te plaatsen.

* Het zonlicht uit het zuidoosten bezit een hoog infraroodgehalte en is derhalve geschikt voor alles wat met het element vuur samenhangt.

* Het licht van de zuidelijke middagzon onttrekt meer energie aan het lichaam dan het schenkt. Vástu raad aan om deze zijde niet volledig open te stellen, er komt wel veel warmte en energie vandaan maar ook negatieve invloeden en straling.

* Het licht van de ondergaande zon uit het westen is van mindere kwaliteit en wordt snel zwakker. Het is daarom beter ook het westen niet te veel te openen en schaduwrijke bomen te planten.

* Het licht uit het zuidwesten is schadelijk voor het lichaam en kan beter niet op het huis of perceel vallen. Deze richting speelt in de Vástu een grote rol omdat uit deze richting de meest negatieve invloeden op huis en perceel afkomstig zijn. Het is gemakkelijk te vermijden door op uw perceel in het zuiden en westen hoge bomen te planten. Wanneer de zon ondergaat neemt de invloed van de planeten toe.

Bron: OHM