VG Himmat draagt bij aan Brada’s Place

Brada’s Place is één van de nieuwe voorzieningen die toegevoegd is aan het aanbod op het sportcomplex van Perkash Boys te Leiding 9A. Perkash Boys is het ‘’voetbal onderdeel’’ van Stichting Buurtontwikkeling Leidingen en Omgeving, kortweg St. BOLO. Wat in een ver verleden een eenvoudig cricketveld was, is met beleid en hard werken doorontwikkeld tot een modern sportcomplex. Het sportcomplex aan de Leiding 9A omvat drie onderdelen. Een sociaal educatief centrum met een gerenoveerd sporthal, een voetbalveld met veldverlichting met daarnaast een kunstgrasveld. De verlichting maakt het mogelijk dat dit sportcomplex door jong en oud de hele week wordt gebruikt. Het Staatsolie Sportfonds heeft het sportcomplex van St. BOLO als één van de voorbeeldprojecten bestempeld.

Sport als bindmiddel

Het sportieve aanbod van St. BOLO bestaat naast voetbal uit volleybal, basketbal, karate en diverse recreatieve activiteiten. Het sportcomplex wordt naast het gebruik door jongeren ook intensief benut door de veteranen. De vrijwilligers van St. BOLO organiseren jaarlijks enkele grote sociaal culturele activiteiten voor Leiding en omgeving. De holika verbranding en het immigratiefeest zijn enkele voorbeelden. Daarnaast wordt in december een groots kinderdag georganiseerd. Wat minder bekend is maar ook groots wordt aangepakt zijn jaarlijkse activiteiten voor de doelgroep van de Stichting Blindenzorg en de Stichting voor gehandicapten. Het sportcomplex vervult met deze activiteiten een brede regionale functie; de deelnemers en bezoekers komen ver buiten de Leidingen vandaan. Op deze wijze vervult dit sportcomplex een verbindende rol tussen sporters en niet-sporters, tussen ouderen en de jeugd, tussen gezonde mensen en mensen met een beperking. Een andere verbinding overstijgt ’s lands grenzen. Jaarlijks zijn verschillende voetbalclubs en vriendengroepen uit Nederland te gast op het sportcomplex waaronder VG Himmat.

Bijdrage VG Himmat

Vriendengroep Himmat, momenteel in Suriname, onderhoudt al enige jaren een vriendschapsband met Perkash Boys en St. BOLO. De ontwikkeling van het sportcomplex is zowel materieel als immaterieel in de afgelopen jaren door VG Himmat ondersteund. In het kader van het Goede doelen project zijn sportmaterialen, netten, banken e.d. gedoneerd ten behoeve van de jeugd. Eén van de vrienden van VG Himmat die regelmatig naar Suriname reist, heeft als sponsor Brada’s Place mede mogelijk maakt.

Brada’s Place

Met de opening van Brada’s Place op zaterdag 14 maart is het mogelijk geworden om grote groepen te ontvangen. Ook zijn er voorzieningen aangebracht om op traditionele wijze te kunnen koken waardoor de bezoekers van de grote events veel beter gefaciliteerd kunnen worden. Het bestuur van St. BOLO en de kern van ondersteuners hebben in de afgelopen drie maanden keihard gewerkt om Brada’s Place te realiseren. Voor de heer Kriesh Sarabjitsingh, voor vrienden bekend als “Brada” is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan.  ‘’Het is nu niet meer nodig om steeds weer een partytent te huren en op te zetten; bij regen was het niet altijd prettig voor de gasten” aldus Brada.

Overhandiging Jaarmagazine Himmat

Voor informatie kunt u mailen naar vghimmat@gmail.com of de Facebookpagina van VG Himmat raadplegen of bellen met

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *