Viering 89 jarig bestaan Arya Dewaker

De Vereniging Arya Dewaker (uitspraak: Árya Diwákar) vierde op 29 september 2018 haar 89-jarig bestaan. In verband met dit heugelijk feit organiseerden het hoofdbestuur en de priesterraad van deze vereniging een tweedaagse Ved-Yajnya op vrijdag 28 en zaterdag 29 september 2018, in de hoofdmandir aan de Johan Adolf Pengelstraat 210.

De Vereniging Arya Dewaker heeft 21 mandir’s, 12 scholen en een kinderhuis onder zijn hoede. Het kinderhuis bestaat op 18 oktober aanstaande 85 jaar

De hoofdmandir krijgt volgende maand een award tijdens de Wereld Mahá Sammelan van de Árya Samáj in New Delhi. Deze conferentie wordt gehouden tussen 25 en 28 oktober en Suriname zal aanwezig zijn om een award in ontvangst te nemen. De hoofdmandir is gekozen tot de beste van de wereld qua unieke architectuur. De mandir is in 2001 gebouwd en heeft vorig jaar een grote renovatie ondergaan.

De Ved Yajnya gehouden in de hoofdmandir was zeer druk bezocht. Ved pravacan Ácárya Amit Kumar Yadav uit Delhi, India verkondigde de boodschap van de Veda’s en van Mahárishi Dayánand, om altijd het goede pad te bijven bewandelen, ondanks je tegenwerking kunt krijgen. Dit vertelde hij in het Hindí.

 

Bron: OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *