Viering Internationale Yoga Dag op 18 juni 2017

Gisterochtend, zondag 18 juni 2017 is de Yoga week in verband met de Internationale Dag van de Yoga ,afgesloten in de grote zaal van het KKF gebouw. Een volledig programma werd er afgedraaid.Wereld Yoga dag wordt al 3 jaren op 21 juni “gevierd” sinds  de goedkeuring hiervan door de  Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2014 op voordracht  van premier Modi van India. Daar 21 juni  op een door de weekse dag valt is er besloten om op zondag 18 juni 2017 de viering te doen .

Het programma begon met het aanmaken van de traditionele diá door de Indiase ambassadeur Satender Kumar, zuster Loes Bemmel van de Brahmakumaris, de Indonesische en de Cubaanse ambassadeurs. Er waren toespraken van de Indiase ambassadeur Satender Kumar die zei dat dit jaar er ook mantra’s gereciteerd zouden worden voor vrede ,harmonie en gezondheid van de mensheid  en hij vond het ook een gelukkige omstandigheid dat deze dag  op vaderdag viel. Het  DNA lid Dew Sharman vindt dat yoga meer moet worden gestimuleerd als universele methode voor een goede gezondheid van de mens.

Jaarlijks geeft  premier Modi in het Hindi in een videoboodschap en dit jaar was de essentie   om yoga meer te promoten en dat deze internationale dag  van beoefening  wereldwijd  moet gaan  resulteren in vrede en harmonie. De dansleerlingen van het ICC  hebben een prachtig dansnummer gepresenteerd met daarin verwerkt yogaposities , olv van de de danslerares Savita Dewaker. De gezamenlijke yoga sessie werd geleid door ICC yoga guru Dinesh Sharma waarbij er ademhalings-en yoga oefeningen werden uitgevoerd.

De ochtend die rond 8.30 uur  begon werd tegen 10.45 uur afgesloten met een meditatiesessie o.l.v. zuster Loes Bemmel van de Brahmakumaris in een bomvolle KKF zaal.
De Indiase ambassade mag terugzien op een zeer geslaagde dag met meer dan 250 gasten.