Viering Ráshtríya Yuvá Divas oftewel Vivekánanda Jayantí

Op vrijdag 12 januari rond 19.00 u. was er in het SVCC een viering van de Nationale Jeugddag, oftewel de geboortedag van Swámí Vivekánanda jí. Hij was nog erg jong toen hij overleed, nl. 39 jaar.
Er werd een film afgedraaid met toespraken van de Swámí zelf die hij vroeger heeft gehouden. Ook werden er toespraken vertoond van de gewezen president van Bhárat, Abdul Kalam, en van de huidige premier van Bhárat, Narendra Modi. Zij spraken over de impact die de Swámí heeft gehad voor de mensheid. Hierna waren er toespraken van de directeur van SVCC, dr. Somveer Arya, die o.a. zei dat van de 39 Cultural Centres die Bhárat heeft 37 al de naam hebben van Swámí Vivekánanda.

Hierna spraken de voorzitter van Sanátan Dharm, pt. Nitin Jagbandhan, en de ambassadeur van Bhárat, Shankar Balachandran.

Deze laatste drie personen haalden de goede daden aan die de Swámí heeft gedaan in zijn korte levensperiode.
In 1893 maakte hij een enorme en diepe indruk op de World Parliament of Religions in Amerika. Hij werd geroemd in grote Amerikaanse kranten. Hij reisde daarna veel door Amerika, Europa en India, had talloze lezingen, en werd een ware ambassadeur van de eeuwenoude spirituele filosofie van India, de Vedánta.
De ceremoniemeester van de avond was Sandip Oemraw van de Indiase Ambassade.
Tot slot konden de aanwezigen genieten van cái en hapjes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *