Vishva Hindu Parishad Suriname organiseert praalwagenoptocht i.v.m. opening Shrí Rám Mandir

Vishva Hindu Parishad Suriname (VHPS) heeft op zondag 28 januari 2024 een praalwagenoptocht georganiseerd in verband met de opening van de Shrí Rám Mandir in Ayodhyá, India. Het doel was om ook in Suriname dit historisch moment mee te vieren. Aan deze optocht deden meer dan 70 versierde auto’s en 150 personen mee.

De geboorteplek van Bhagwán Shrí Rám was bezet gehouden door de Mughals. Zelfs was er een moskee op neer gezet. Na een strijd van 500 jaren, waarvan 430 jaren een fysieke strijd en de laatste 70 jaren een juridische strijd, is uiteindelijk door het Hooggerechtshof van India de geboorteplek van Bhagwán Shrí Rám aan de Hindu’s toegewezen. Deze jarenlange strijd vond plaats onder auspiciën van Vishva Hindu Parishad. Op de geboorteplek van Bhagwán Shrí Rám is een zeer moderne en wonderbaarlijke Mandir in unieke bouwstijl neergezet, waarvan de opening op 22 januari jl. plaats heeft gevonden. Wereldwijd is dit historische moment meegevierd, waarbij de Hindu’s zich meer dan ooit verbonden voelen en eensgezindheid hebben aangetoond.

Vishva Hindu Parishad is een non-profit organisatie, opgericht in 1964 in India. Het doel van deze organisatie is het behartigen van belangen van Hindu’s en zorgdragen voor behoud van religie en cultuur. Deze organisatie is ook actief in diverse landen buiten India, waaronder ook in Suriname. Een van de activiteiten die VHPS in Suriname heeft gedaan is bijvoorbeeld de Mandir Besturen Conferentie.

Vishva Hindu Parishad Suriname

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *