Voorrondes Hindí Bháshá ká Milan 2018 reeds afgerond

De voorrondes van de Hindí Bháshá ká Milan 2018 die door stichting Yuvadal Suriname worden georganiseerd zijn reeds afgerond. Afgelopen zaterdag, 8 september 2018 zijn de voorrondes in het distrikt Nickerie gehouden. Er waren in totaal 34 deelnemers die hebben deelgenomen in de verschillende categorieëen. De hindistudenten waren heel enthousiast en hebben hun beste skills bewezen op het poduim.

De winaars:

Yuvalekh
1. Sampat Toraisha
2. Goelaman Sharida
3. Gajapersad Dhanradjie

Sulekh
1. Rambharose Darshna

Yuvabol
1. Raghoedat panday Seshadhary
2. Pritipalsingh Hema
3. Sewbaran- Ramadhin Sirodjanie
4. Bhawanie Ranisha

Kavita
1. Ramjiawan Radha
2. Rambharose Darshna
3. Ramadhin Toeshania
4. Sampat Toraisha
5. Goelaman Sharida

Vartini
1. Balwantsingh Darshnie
2. Bhulai Isha

Yuvadal Suriname kijkt  zeer tevreden terug naar de gehouden voorrondes van de Hindi Bhasha ka Milan 2018. Voorzitter Karansing Jagessar zegt dat Yuvadal Suriname altijd haar best zal doen om de Hindi taal zoveel mogelijk te promoten en als de mogelijkheid dat toelaat ook internationaal dit te doen. “We hebben ongeveer 700 studenten bereikt met onze project, en dat geeft mij een heel goed gevoel”, aldus de voorzitter.

Op 28 oktober 2018 zullen alle leerlingen die zijn doorgestroomd, uitkomen tegen elkaar. Dit wordt gehouden te congreshal waar de landelijke beste leerling in elk categorie gekozen zal worden door een jurypanel die zeer profesioneel de leerlingen zal beoordelen. Hierbij willen wij de gemeenschap ook van harte uitnodigen om deze finale bij te wonen op 28 oktober te congreshal.

Deepak Bansie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *