VPSI noemt huidige tarieven bejaardenopvang onbetaalbaar

De voorzitter van de Vereniging Particuliere Sociale Instellingen (VPSI), Nirmala Gangaram-Panday, streeft naar betaalbare tarieven voor seniorenopvang. De voorzitter krijgt veel verzoeken binnen om nieuwe instellingen op te zetten, maar zegt dat de bestaande locaties eerst beter bemenst moeten zijn en betaalbaar moeten worden.

Gangaram-Panday gaat voor een complete reorganisatie van bejaardeninstellingen. Volgens haar is de behoefte naar opvang groot, maar doordat de tarieven voor velen onbetaalbaar zijn, zijn er lange wachtlijsten op locaties die wel betaalbare tarieven aanbieden.

Uit de praktijk blijkt, dat onder andere Huize Ashiana op maximale bezetting is, omdat de tarieven toegankelijk zijn. Instellingen waar er meer wordt gevraagd, is de aanloop minder.

Gangaram-Panday zegt dat de tarieven over de gehele linie aantrekkelijk moeten worden, zodat bejaarden die pensioen en AOV genieten ook in staat zijn voor de opvang te betalen. “De behoefte is groot toch zijn de meeste instellingen halfvol.”

De voorzitter moedigt tehuizen aan om creatief te zijn om zodoende toch seniorenburgers te kunnen werven. Ze stelt voor dat draagkrachtige families zelfs kamers bouwen voor hun seniorenburger en deze daarna schenken aan de instelling als de persoon komt te overlijden. Dit, komt daarna in de huur, waardoor er kan worden verdiend. Door zelfbouw kan een seniorenburger kosteloos verblijven. Dit concept wordt door een bejaardeninstelling gehanteerd.

Bron: http://www.srherald.com/
Naomi Hoever

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *