Lezing Brahma Kumaris: Waarheid maakt je vrij

Mensen worden boos als anderen niet de waarheid spreken. Maar, waarom? De waarheid hoeft niet bewezen te worden, omdat het onvergankelijk is. Het verandert niet en vergaat ook niet.  Langs wegen staan vaak borden met opschriften zoals “God is Truth en ook “God is Liefde”. Wat willen mensen hiermee zeggen? Meestal weten ze het zelf niet, maar dat is de waarheid.

Als God de Waarheid is en wij kinderen van God zijn, moeten we ook waarheid zijn. Maar dat zijn wij niet altijd, omdat wij vergeten zijn dat zielen zijn en niet dit lichaam. God als punt van Licht kent geen leugens. Hij gaat nooit op in ondeugd. Hij is de bron van Waarheid. Als Hij komt, geeft hij zijn ware introductie. Hij wordt ook de Oceaan van Vrede en de Oceaan van Liefde genoemd.

Wat zijn de tekenen van waarheid? De persoon is onbevreesd, heeft geen angst. Wie in waarheid leeft, ervaart geluk. Van een beeltenis van waarheid  zijn denken, spreken en doen allemaal op één lijn.

Door innerlijke kracht kunnen we de waarheid spreken en dat maakt ons vrij. We zijn onbevreesd. Als iets niet op waarheid berust, gaan we twijfelen, we ontwikkelen angst, verzinnen smoesjes en zullen ook liegen. Ons geweten gaat wel knagen en de ene is er  beter I  dan de andere om dit alles te verbloemen. Maar voor hoelang? Behalve dezelf, weet ook de Allerhoogste dat het niet de waarheid is.

De uitdrukking “de boot van waarheid kan schudden, maar zal nooit zinken” geeft aan dat er moeilijke situaties op ons pad zullen komen, maar met de innerlijke kracht van waarheid zullen we overwinnend zijn. De Bron van waarheid sticht het nieuwe tijdperk van waarheid, ook genoemd Satyug, Paradijs, Goudentijd. Hij geeft de kracht.. want testen zullen komen, maar jij moet vastberaden blijven.

De wetenschap heeft “lie-detectors” ontwikkeld om mensen die er heel goed in zijn om de waarheid te verbergen of te verbloemen, toch te pakken. Echter al deze dingen hoeven niet, omdat valsheid geen stand kan houden. Mensen ervaren zoveel ellende, ze voelen zich niet meer vrij en dan na enkele jaren, vertellen ze soms toch de waarheid.

Tegenwoordig zijn veel mensen op zoek naar waarheid. Ze willen ook dat pad betreden. Het is een proces om een beeltenis van waarheid te worden. We moeten elke dag onszelf checken, heb ik de waarheid gesproken? Waren mijn handelingen overeenkomstig de waarheid. Alleen als we beeltenissen van waarheid worden, zullen we vrij zijn. Onze sanskaras, de indrukken, spreken tot ons. Onze innnelijke houding, attitude kunnen wij alleen checken, niemand anders dan jijzelf. Daarom “check and change”. Door de kennis en kracht van waarheid kan je alles overwinnen.

BRAHMA KUMARIS SPIRITUELE ORGANISATIE

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *