Waarom zeggen hindoes “Rám Rám”?

Veel hindoes begroeten elkaar of nemen afscheid door ‘Rám Rám’ te zeggen. De andere religieuze woorden worden ook gebruikt om dit te doen, bijv. Jai Mátá Di, Om Namah Shivay, Jai Rám Ji Ki, etc. Maar de meerderheid van de mensen gebruikt het woord “Rám Rám”. Er kunnen veel redenen voor zijn. Deze gewoonte om elkaar te begroeten kan meer dan duizend jaar oud zijn. Daarom is het moeilijk om erachter te komen wat de exacte reden is. Daarom zouden we proberen erachter te komen wat de meest waarschijnlijke reden zou kunnen zijn.

Bhagwán Ráma wordt beschouwd als de zevende incarnatie van Bhagwán Vishṇu. Hij wordt zeer vereerd vanwege zijn kwaliteiten van rechtschapenheid, goed karakter en moed. Volgens Rámáyaṇa doodde hij de demon Ravan en bevrijdde hij de aarde van zijn despotische heerschappij. Volgens de legende werd Rámáyaṇa lang voor de geboorte van Bhagwán Ráma geschreven door de wijze Válmiki, die in zijn eerste leven een bandiet was. Maar daarna stopte hij op advies van Mahárshi Nárad met het plunderen en begon hij “Rám Rám” te zingen, zodat hij van zijn zonden verlost zou worden. Na enkele jaren veranderde hij volledig in een grote wijze en schreef hij Rámáyaṇa, het grote epos, dat nog steeds een van de meest populaire boeken is onder hindoes. Daarom geloven veel mensen dat het woord “Rám” de kracht heeft om de slechte gevolgen van uw zonden te verzachten. Bovendien beschermt het je tegen negatieve energieën zoals geesten en zwarte magie.

Een andere reden zou kunnen zijn dat de meeste hindoes in dorpen wonen en dat ze erg religieus zijn. Daarom is het beter om, in plaats van andere woorden uit te spreken, de naam van God te zeggen en aangezien de naam “Rám” erg kort en krachtig is, past hij in hun criteria. Op deze manier begroet je elkaar niet alleen, maar verdien je ook de Punya om de goddelijke woorden uit te spreken.

Hieronder een ander reden:

Rám Rám = een zeer populaire groet van de Hindoes. De begroeting wordt beantwoordt met “Sitá Rám” Bij deze een prachtige uitleg waarom Rám Rám & Sitá Rám.

Rám – राम

R – र is de 27ste letter van de Hindi alfabet, dus cijfer 27

Aa – आ is de 2de letter van de Hindi alfabet, dus cijfer 2

M – म is de 25ste letter van de Hindi alfabet, dus cijfer 25

Bijelkaar opgeteld is dit 54

Rám = 54

Rám Rám = 108

Sitá – सीता

S – स is de 32ste letter van de Hindi alfabet.

I – ई is de 4de letter van de alfabet

T – त is de 16de letter van de Hindi alfabet

Aa – आ is de 2de letter van de Hindi alfabet, bijelkaar opgeteld is dit 54

Sitá = 54

Sitá Rám = 108

Dus Rám Rám en of Sitá Rám heeft de power van 1 mala jáp van 108.

Bron: Hinduism Facts
Facebook: Hindu News Nederlan HNN Omdat ik een Hindoe ben 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *