Wat heeft de Spaanse griep opgelost? Hoe verdween het?

Op veel plaatsen was het door een lockdown. Op andere plaatsen liet men het virus mensen doden. Als het virus zich niet meer van persoon tot persoon kan verplaatsen, sterft het uit. als je het overal kunt laten uitsterven, dan is de pandemie voorbij.

In sommige landen stierf 25% van de hele bevolking aan de Spaanse griep (1918 – 1920). In ontwikkelde landen lag het dodental rond de 2%. Er vielen meer doden in het Verenigd Koninkrijk dan in de Grote Oorlog van 1914 – 1918 (ook wel de Eerste Wereldoorlog genoemd). Veel Amerikaanse steden werden afgesloten. Een beetje zoals de verschillende Amerikaanse staten nu, en de verschillende EU-landen nu.

De factoren die een virale pandemie tegenhouden zijn: vaccins; medicijnen; profylactische acties. We hebben geen vaccin voor Covid-19. We hebben ook geen geneesmiddel voor Covid-19.

Op dit moment moeten we preventieve maatregelen nemen – ze zijn erg belangrijk. Het alternatief is om het virus gewoon door onze bevolking te laten gaan, waarbij ongeveer 1,6 procent van de mannen in de werkende leeftijd, 17 procent van de hoogbejaarde mannen en 12 van de hoogbejaarde vrouwen wordt gedood. Om zo 30 procent van de mensen te doden die Covid binnen 13 weken na een ziekenhuis operatie hebben opgelopen.

Covid-19 verspreidt zich door druppels die we uitstoten als we praten, zingen, niezen en hoesten. Ze reizen tot 10 meten in de stille lucht, maar over een het algemeen reizen ze 1 meter. Daarom moet je 1.5 tot 2 meter afstand houden van anderen.

Deze druppels vestigen zich op oppervlakken die we aanraken. En dan raken we onze gezichten aan. En dan komt het virus binnen. Dus we moeten voorkomen dat de druppels worden uitgestoten. We kunnen dit doen door een gezichtsmasker te dragen. Dit houdt de microdruppeltjes speeksel vast terwijl we praten en zingen. Het kan helpen bij hoesten en niezen.

We kunnen de oppervlakken die we allemaal aanraken schoonmaken, met bleekmiddel, of afwasmiddel, of alcohol. We kunnen onze handen schoonmaken met alcoholische get of wasmiddel (zeep, enz.). We kunnen vermijden dat we onze gezichten aanraken.

Vergeet niet dat we maskers dragen on *andere* mensen tegen ons te beschermen. Maskers beschermen ons niet tegen andere mensen. Draag dus een masker. Denk aan andere mensen. Red levens…

Bron: Quora (DBS 10-7-2020)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *