Wereld Denkdag (World Thinking Day)

Denkdag (Engels: Thinking Day) is een jaarlijkse feestdag binnen de internationale scoutingbeweging. Denkdag valt op 22 februari, de verjaardag van zowel Robert Baden-Powell (de oprichter van scouting) als zijn vrouw Olave Baden-Powell, die beiden veel voor de scoutingbeweging betekend hebben.

Denkdag werd op 22 februari 1932 ingevoerd tijdens een padvindstersconferentie in Kattowitz in Polen, ter ere van Olave Baden-Powell. Van origine is het dan ook een feestdag voor meisjesscouting. Van origine viert de jongensscouting die dag Baden-Powelldag. Denkdag wordt gevierd en herdacht door scouts over de hele wereld. Ook in België zijn er grote bijeenkomsten op denkdag. In Nederland leeft het echter aanzienlijk minder en zijn er slechts een paar groepen die actief iets organiseren op denkdag.

Het thema van Wereld Denken Dag 2021 is vredesopbouw.

Vredesopbouw vormt de kern van het begeleiden van meisjes en het scouten van meisjes en is vandaag de dag net zo belangrijk en relevant als de afgelopen 100 jaar. Door de stappen in de tribune samen te voltooien voor het vredesactiviteitenpakket, zullen meisjesgidsen en meisjesscouts dat doen; sta sterk, sta op en kom samen voor vredesopbouw.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *