8 september: Wereld Fysiotherapie dag 2020

De toolkit voor de Wereld Fysiotherapie Dag van dit jaar bevat infographics en posters voor het grote publiek die de rol van fysiotherapie bij revalidatie en COVID-19 promoten, en infographics die gericht zijn op de levering van fysiotherapie via telezorg. Er is ook een lijst met bronnen voor feiten, onderzoeksresultaten, statistieken en artikelen om u te helpen de bijdrage van fysiotherapeuten aan te tonen.

Waarom is Wereld Fysiotherapie Dag belangrijk 

In 1996 werd 8 september aangewezen als Wereld Fysiotherapie Dag. Dit is de datum waarop World Physiotherapy in 1951 werd opgericht.

De dag markeert de eenheid en solidariteit van de wereldwijde fysiotherapeutische gemeenschap. Het is een kans om het werk te erkennen dat fysiotherapeuten voor hun patiënten en de gemeenschap doen. Met Wereld Fysiotherapie Dag als focus wil World Physiotherapy lidorganisaties ondersteunen bij hun inspanningen om het beroep te promoten en hun expertise te vergroten.

Uit rapporten van over de hele wereld blijkt dat de activiteiten van de Wereld Fysiotherapie Dag een positieve invloed hebben op het profiel en de reputatie van het beroep bij zowel het publiek als beleidsmakers.

Veel organisaties die lid zijn van World Physiotherapy hebben al hun eigen nationale dagen, weken en maanden voor fysiotherapie. Organisaties die geen eigen dag hebben, kiezen echter vaak voor 8 september.

Bron: World Physiotherapy

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *