Wereld RSI-Dag

Sinds 1999 is het iedere jaar op de laatste dag van februari de Internationale Dag tegen RSI (Repetitive Strain Injuries). Op Internationale RSI-Dag wil de organisatie RSI Awareness (RSIA) mensen voorlichten over de risico’s, preventie en behandeling van RSI; dit om het aantal slachtoffers te verminderen.

Wat is RSI?
RSI is een verzamelnaam voor allerlei klachten (zoals pijn, tintelingen of onaangenaam verdoofd gevoel) in bovenrug, nek- en schoudergebied, armen, ellebogen, polsen, handen en vingers.

RSI staat ook bekend als werk gerelateerde musculoskeletale aandoeningen, d.w.z. dat door overbelasting er “verwondingen”(injuries) kunnen ontstaan aan de zachte weefsels (spieren, pezen en zenuwen) van de nek, boven- en onderrug treffen, borst, schouders, armen en handen. Deze stoornissen kunnen worden veroorzaakt door activiteiten die frequent en herhaaldelijk uitgevoerd worden of activiteiten met ongemakkelijke houdingen. Een voorbeeld is de hele dag typen op het toetsenbord. Ze zorgen wereldwijd voor ernstige bezorgdheid over de gezondheid van werknemers en worden erkend als de belangrijkste oorzaken van aanzienlijk menselijk leed. Daarom moet continu benadrukt worden dat ergonomische voorschriften, rechtvaardigheid en waardigheid voor “gewonde” werknemers en respectvolle accommodatie noodzakelijk zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *