Wereldbevolkingsdag 2021

Werelddag voor de bevolking is een jaarlijkse waarneming, elk jaar op 11 juli. Het doel van deze dag is om mensen bewust te maken van overbevolking problemen en ook mensen bewust van de problemen zoals: Armoede, mensenrechten, gendergelijkheid enz.. Laat ons u vertellen, volgens een recent rapport, in 2020 was de wereldbevolking ongeveer 7.8 miljard. Het rapport beweerde ook dat mensen er 1 jaar over deden om 200,000 miljard te bereiken. Maar in de afgelopen 200 jaar bereikte de bevolking van 1 miljard tot 7 miljard. Als je het thema, de geschiedenis, de betekenis of enige vorm van informatieve informatie over Wereldbevolkingsdag 2021 wilt weten, dan ben je hier absoluut op de perfecte plek. Lees het volledige artikel om te weten…

Thema Wereldbevolkingsdag 2021

Het thema van Wereldbevolkingsdag 2021 is “Rights and Choies zijn het antwoord: of het nu gaat om een ​​babyboom of een mislukking, de oplossing voor het verschuiven van vruchtbaarheidscijfers ligt in het prioriteit geven aan de reproductieve gezondheid en rechten van alle mensen.”

Geschiedenis van de dag

Eigenlijk werd de dag voor het eerst gevierd op 11 juli 1989 door de raad van bestuur van de Verenigde Naties. Je hebt vast een vraag, waarom wordt deze dag op 11 juli gevierd en niet op een andere dag? Laat ons u de geschiedenis hierachter vertellen. 2 jaar voor de eerste waarneming van Werelddag voor de bevolking, betekent op 11 juli 1987. De wereldbevolking stond geregistreerd op vijf miljard mensen.

Significantie van de dag

De dag wordt jaarlijks over de hele wereld gevierd op 11 juli, met het motief van bewuste mensen over de problemen veroorzaakt door de Overbevolking. De dag is ook bedoeld om mensen bewust te maken van hoe overbevolking schadelijk kan zijn voor ons milieu, voedsel en ontwikkeling. Het grootste nadeel van Overbevolking ligt voor onze ogen. India is het op een na grootste land in termen van bevolking, slechts 0.06 miljard ver van China eerste plaats te bereiken. Covid-19 heeft ravage aangericht in het land, en de regering kan de situatie niet aan, alleen vanwege de overbevolking.

Bron: Unique news online

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *