Wereldreligiedag 2020

Op 15 januari 1950 werd voor het eerst de Wereldreligiedag of de Internationale Dag van de Religie georganiseerd door de Nationale Geestelijke Vergadering van de Bahá’í beweging in de Verenigde Staten gehouden. Het Bahá’í geloof benadrukt de geestelijke eenheid van de mens. Deze dag wordt ieder jaar op derde zondag van de maand januari gevierd in Suriname, Nederland, de Verenigde Staten en vele andere landen onder verschillende religieuze groeperingen als verbroederingsfeest. Hierbij wordt het motto van “eenheid in verscheidenheid” gehanteerd door en voor de verschillende religies. Elke religie uit de hele wereld kan in principe meedoen aan Wereldreligiedag. Elke beschaving en elke cultuur kent wel een religie. De geschiedenis laat zien dat een gemeenschappelijk geloof een verenigde kracht heeft.

Er zijn twaalf grote wereldreligies:
hinduïsme, buddhisme, jainisme, sikhisme, bahá’í, christendom, islam, jodendom, zoraostrisme, chinese volksreligie, confucianisme en taoïsme. Welk geloof iemand aanhangt is niet van relevant bij het doel van Wereldreligiedag. Belangrijk is dat men gelooft in licht na duisternis en een zoeker is naar waarheid ongeacht de bron. Op de derde zondag van januari worden er bijeenkomsten georganiseerd in verschillende delen van de wereld.

 

Thema Wereldreligiedag 2020:
“Bewustwording van de rechten en plichten van de burgers i.v.m de a.s Algemene Verkiezing”.

De 34ste  viering  van Wereld ReligieDag is op  zondag 19 januari 2020 in het Multi Cultureel Centrum van de Vereniging Arya Dewaker aan de J.A.Pengelstraat.
De inloop is 9.30 u. en start in om 10.00 uur precies.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *