WhatsApp heeft update die gebruikersstatus in beelden kan weergeven

WhatsApp heeft  WhatsApp Status uitgebracht, een update waarmee gebruikers in de berichtenapp hun status kunnen weergeven door middel van foto’s en video’s die na 24 uur weer automatisch verdwijnen. Ook deze statusupdates maken gebruik van end-to-end encryptie.

De update van de statusfunctie is al uitgebracht , zo heeft WhatsApp bekendgemaakt. Gebruikers kunnen hun status weergeven door middel van foto’s en video’s, inclusief bijvoorbeeld smileys, teksten, tekeningen en animated gifs. Daarmee is WhatsApp Status in zekere zin een kloon van Snapchat Verhalen en Instagram Stories. Het nieuwe WhatsApp Status komt beschikbaar in de menubalk en niet in de tab Contacten. Privacy instellingen kunnen gebruikt worden.

In november vorig jaar werd de nieuwe statusfunctie van WhatsApp al getest. In juni was er al een gerucht dat WhatsApp vermoedelijk ondersteuning zou krijgen voor animated gifs. In een changelog van een testversie voor iOS waren toen al diverse verwijzingen te vinden voor de nieuwe functie.

Vrijdag bestond WhatsApp acht jaar. Gaandeweg is de berichtenapp steeds uitgebreider geworden met nieuwe functies, zoals videobellen, dat vorig jaar werd geïntroduceerd. In 2014 werd end-to-endencryptie geïntroduceerd.