Workshop: De kracht en Heilzame werking va de Rudrá’s (Rudráksha) zowel binnen als buiten ons

In het kader van de internationale yoga week heeft Stg. Sahaja Yoga donderdag 15 juni jl. een workshop georganiseerd in de Shri Krishne Mandir aan de Lalla Rookhweg.

Het doel is nader kennis te maken met deze stichting.

De avond werd geopend met een gebed door de voorzitter mw. Chandra Hirasing. Het ontstaan en effect van de rudráksha kralen binnen ons subtiel systeem. Ook werden over de chakras gediscussieerd. Daarnaast werden oefeningen gedaan hoe kracht te putten en hoe negatieve energieën tegen te gaan.

Rudrá is de naam en Aksh zijn de tranen van lord Shiva. Bijzonder aan deze kralen is dat ze van natura al een gaatje hebben. Ze hebben effect op onze gezondheid en stimuleren de spirituele groei. Mantras worden 108 maal gereciteerd. Je voelt je tevreden gelukkig onbevreesd en beschermd.

Er vielen 38 verschillende druppels op aarde en hebben hun eigen naam mantra en positieve effecten. Verder hebben ze verschillende lijnen en zijn niet allemaal even makkelijk te vinden. Ze hebben ook een speciaal effect op bepaalde organen van het lichaam die wijsheid bevorderen.

In Indonesië zijn 70 % te vinden 25% in Nepal en maar 5% aan de voet van de Himalayas in Noord India.

Door het regelmatig te oliën blijft hij zijn schoonheid en kracht behouden.

De organisatie blikt tevreden terug op dit geslaagd evenement.