Yoga ook belangrijk in strijd tegen COVID-19

In het Swami Vivekananda Cultural Centre werd op 23 juni de zevende editie van de Internationale dag van Yoga gevierd. Een groepje personen deed mee met de yoga-oefeningen die op 23 juni werd gepresenteerd. De sessie was live te volgen via Facebook en YouTube

Bij de herdenking en viering van de zevende Internationale dag van Yoga, op 23 juni in het Swami Vivekananda Cultural Centre ( SVCC ), werd de aandacht gelegd op yoga en hoe deze vooral nu in de strijd tegen COVID-19 een belangrijke plaats kan innemen. Dit is al het tweede jaar dat de viering niet meer in groot verband wordt gevierd, maar vanwege COVID-19 live werd gestreamed via Facebook en YouTube. wij zijn blij dat het streamen ons ook dichterbij elkaar heeft gebracht, want vandaag hebben wij deelnemers van Barbados, St Lucia en St Vincent & Grenadines die meedoen met de viering in Suriname”, zegt Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal.

“Yoga is een holistische benadering waarbij lichaam en geest samen in harmonie bewegen met elkaar. Dit gaat voorbij grenzen, religie, cultuur, leeftijd of gender.  Yoga is een medium om mentale, fysieke en spirituele gezondheid te bereiken en voor jezelf een balans te scheppen. Het is een belangrijk instrument vooral personen die hun gezondheid zelf in de hand willen hebben en deze graag willen verbeteren. Met yoga leef je beter, gezonder en vrolijker”, zegt de ambassadeur.              Vicevoorzitter van het parlement, Dew Sharman, die als speciale gast was uitgenodigd bij de activiteit, gaf aan dat nu de wereld in de ban is van de COVID-19-pandemie, men het belang van yoga nog meer moet erkennen. “yoga kan men plaatsen in de preventieve sfeer tegen COVID-19, omdat het ons immuunsysteem een boost geeft en wij ook beter gaan ademen. Yoga bestaat uit verschillende delen en een daarvan is pranayama. Pranayama kan ondersheiden worden in verschillende delen waaraan allemaal een energie dimensie is verbonden. Deze delen zijn vooral belangerijk om regelmatig te beoefenen voor onze gezondheid, ademhaling en immuunsysteem en kunnen helpen tegen COVID-19”, zegt de voorzitter.                    De yogasessie in het SVCC werd geleid door yoga- docent Arti Abhelak, samen met twee van haar studenten van Stichting Art of Living Suriname.  Vanwege COVID-19 was er een beperkt aantal personen in de zaal aanwezig en kon de rest vanuit de comfort van de eigen ruimte via Facebook of YouTube live meedoen.

Bron: Times of Suriname

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *