Zwitserland laat Ayurveda beoefenaars toe in 2019

KOLKATA: Zwitserland zal in 2019 Ayurveda beoefenaars hebben, zei een medewerker van de Indo-Zwitserse Ayurveda Foundation. In 2015 heeft de Zwitserse regering Ayurveda medicijnen en therapie erkend en gesanctioneerd en is daarmee het eerste westerse land om dat te doen. De Indo-Swiss Ayurveda Foundation (ISA) heeft de Zwitserse autoriteiten een lijst van 450 formuleringen verstrekt die worden opgenomen in het curriculum van de arts examens die in Zwitserland zullen worden gehouden. “Er zijn twee manieren waarop Zwitserland te werk gaat: Goedkeuring van de artsen en de medicijnen die kunnen worden verkocht. Voor de goedkeuring van artsen worden examens gehouden aan de hand van een bepaald curriculum en in de klapper moeten er geneesmiddelen zijn die zij zullen voorschrijven “zei ISA vice president Dilip Sinha op het zevende Wereld Ayurveda Congress. Om klaar te zijn voor de examens, zijn de opgeleide kandidaten in training in Coimbatore, India.
“In 2018 zal de eerste groep gereed zijn en na een stage kunnen ze begin 2019 starten met het beoefenen. Zij moeten daarna een Zwitsers examen af te leggen waarna ze kunnen beginnen met het beoefenen van de Ayurveda als onafhankelijke artsen in het land”, aldus Sinha. Aldus heeft Zwitserland Ayurveda beoefenaars vanaf 2019, zei hij. “Zodra dit gebeurt hopen wij dat wij onze geneesmiddelen geregistreerd krijgen,” voegde hij eraan toe.
Om ervoor te zorgen dat opleiding van artsen en de beschikbaarheid van geneesmiddelen parallel lopen zijn er inspanningen om meer generieke Ayurvedische formuleringen uit India in Europa te promoten. “Zwitserland heeft al een aantal gepatenteerde geneesmiddelen uit India die worden verkocht. Nu proberen we te bevorderen om ook meer generieke geneesmiddelen uit India naar Zwitserland te halen,” voegde Sinha toe.

Bron: Economictimes